Buitenschoolse opvang
U bevindt zich hier: Home » Info voor ouders » Buitenschoolse opvang
 
 

BuitenSchoolse Opvang

 

Onze school biedt voor- en naschoolse opvang aan in samenwerking met ''De Zeester''. De Zeester maakt deel uit van de Stichting Kinderopvang Den Helder. De Zeester vangt kinderen op in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar van de basisscholen de Dijk (ma, di, do). Op woensdag en vrijdag wordt er samengevoegd met de Schoter Duijn en de Vlieberg.

 

De Zeester is gehuisvest in twee gezellige lokalen in onze school.

Zeester 1 (4-13 jaar) zit linksboven in de hoek en gebruikt het lokaal ernaast ook. Zeester 2 (4-6 jaar) bevindt zich in Olleke Bolleke.

 

Naast de reguliere opvang kunnen kinderen zich ook opgeven voor arrangementen. Dit verschilt per kwartaal.  Hieronder vallen: Sport en spel, bezoek aan musea, film, circus, theater, kook café etc.

 

De openingstijden voor de voorschoolse opvang zijn: van 07.30 uur tot 08.30 uur. (06.30/07.00 uur op aanvraag).

De openingstijden voor de naschoolse opvang zijn: van 15.15 uur tot 18.00 uur. 

In de schoolvakanties is De Zeester hele dagen van 07.30 uur tot 18.00 uur geopend.

 

Heeft u met een studiedag opvang nodig voor uw kind(eren), dan kunt u, bij 5 of meer aanmeldingen, ook gebruik maken van de Zeester. Dit brengt wel extra kosten met zich mee.

 

De Zeester is momenteel bereikbaar op 0686818246 (vanaf 14.30uur).  

 

Wilt u meer weten over de BSO De Zeester, komt u dan gerust eens langs op bovengenoemd adres.

Voor meer informatie  kunt u onze site bezoeken www.skdh.nl of belt u naar 0223-614202

 

 

Financiering
De financiering van de kinderopvang is geregeld in de Wet Kinderopvang. Uitgangspunt van de Wet Kinderopvang is dat de betaling van de kinderopvang een zaak is van ouders, werkgevers en de overheid. Als ouder bent u verantwoordelijk voor de kosten van de kinderopvang. Daarnaast kunt u een verzoek tot tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang aanvragen bij:

 

  • de belastingdienst (deze vergoeding krijgt u alleen als u en uw partner allebei werken, of een van u beiden studeert, terwijl de ander werkt.
  • de gemeente, als u behoort tot een van de doelgroepen van de gemeente. Door het formulier zo goed mogelijk in te vullen kunnen zij samen met u kijken of u mogelijk recht heeft op een vergoeding van de gemeente.
  • de UVW, als u een WAO of WW uitkering heeft.

 

De toeslag kunt u aanvragen op de website van de Belastingdienst: www.belastingdienst.nl