Buitenschoolse opvang
U bevindt zich hier: Home » Info voor ouders » Buitenschoolse opvang
 
 

Onze school biedt voor- en naschoolse opvang aan in samenwerking met ''De Zeester''. De Zeester maakt deel uit van de Stichting Kinderopvang Den Helder. De Zeester vangt kinderen op in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar van de basisscholen de Dijk en de Schoter Duijn in de wijk de Schooten en in incidentele gevallen van andere basisscholen in Den Helder.

 

De openingstijden voor de voorschoolse opvang zijn: van 07.30 uur tot 08.30 uur. 

De openingstijden voor de naschoolse opvang zijn: van 15.15 uur tot 17.30 uur, verlengde opvang tot 18.00 uur is mogelijk.

 

In de schoolvakanties is De Zeester hele dagen geopend.

Naast de reguliere opvang worden er voor de kinderen heel veel extra activiteiten georganiseerd zoals: sport en spel, bezoek aan musea, film, circus, theater, kookcafe enz.

 

De Zeester is gehuisvest in twee gezellige lokalen in onze school.

Wilt u meer weten over de naschoolse opvang De Zeester komt u dan gerust eens langs op bovengenoemd adres.

 

De Zeester is bereikbaar op 0223-660143 (vanaf 14.30uur).

 

* Maakt u geen gebruik van de reguliere opvang, dan is het toch mogelijk om incidenteel opvang aan te vragen. De kosten hiervoor zijn € 7,40 per uur. Dit is een bruto bedrag. Wanneer u recht heeft op kinderopvangtoeslag is dit nog niet verrekend.

Heeft u met een studiedag opvang nodig voor uw kind(eren), dan kunt u, bij 5 of meer aanmeldingen, ook gebruik maken van de Zeester.

 

Financiering
De financiering van de kinderopvang is geregeld in de Wet Kinderopvang. Uitgangspunt van de Wet Kinderopvang is dat de betaling van de kinderopvang een zaak is van ouders, werkgevers en de overheid. Als ouder bent u verantwoordelijk voor de kosten van de kinderopvang. Daarnaast kunt u een verzoek tot tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang aanvragen bij:

 

  • de belastingdienst (deze vergoeding krijgt u alleen als u en uw partner allebei werken, of een van u beiden studeert, terwijl de ander werkt.
  • de gemeente, als u behoort tot een van de doelgroepen van de gemeente. Door het formulier zo goed mogelijk in te vullen kunnen zij samen met u kijken of u mogelijk recht heeft op een vergoeding van de gemeente.
  • de UVW, als u een WAO of WW uitkering heeft.

 

Per 1 januari 2007 zijn de percentages van de tabel kinderopvangtoeslag verhoogd. Daarnaast zijn werkgevers verplicht om via de belastingdienst aan de kosten kinderopvang bij te dragen.

De Belastingdienst zal elke maand omstreeks de 20e vooruit betalen.

 

Rekenvoorbeelden:

Belastbaar inkomen Kosten per uur Kosten per uur
(incl. toeslag partner) 1e kind 2e kind e.v.
15.000 0,18 0,18
30.000 0,48 0,21
45.000 0,81 0,27
60.000 1,27 0,33
90.000 2,18 0,45
130.098 3,47 0,48

 

Deze voorbeelden zijn gebaseerd op een uurprijs van € 5,20.

De toeslag kunt u aanvragen op de website van de Belastingdienst: www.belastingdienst.nl

 

Benodigde gegevens:

  • Belastbaar inkomen per jaar (incl. toeslag partner)
  • (geschatte) aantal uren opvang per jaar
  • Uurtarief